Helt ad Helgoland til…

70 km ud for den tyske vestkyst rejser sig en stor rød sandstensklippe. Den røde klippe på godt 1,0 km2 er Helgoland, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i land. Små 3 timer efter at vi stævnede ud gennem slusen i Büsum, ligger vi nu for anker her lidt væk fra øen. Vandet er nemlig ikke dybt nok til at vores færge med det mundrette navn “Funny Girl” kan komme helt i havn. I stedet ligger 5 små både klar til at laste os, og fragte os det sidste stykke ind til øen. Allerede her ved man at Helgoland er noget specielt.

img_5575

 

Helgoland kommer til syne i disen…

img_5578

 

Ved ankomst til Helgoland, bliver man hentet i små både og fragtet sikkert ind til øen.

 

MS Funny Girl – De sidste passagere hjælpes fra borde.

img_5586

Hvad kan man så lave på Helgoland?? Trods sin beskedne størrelse er der faktisk meget af tage sig til, og da vi kun havde knap 4 timer i land, var der ikke meget tid at spilde. Helgoland er toldfrit område, så shopping er naturligvis en selvfølge 🙂 Øens eneste by er delt op i to etager, og for de gangbesværede er der en fin elevator der tager en fra Unterwelt til Oberwelt. I begge bydele er der masser af toldfrie butikker, og indbydende restauranter. Har man lyst til at sidde på kro, så er dette bestemt også muligt! Og billigt! Vi nappede en klassik currywurst på den første café vi kom til, inden vi satte kurs mod “Lange Anna”, som er en smuk fritstående klippe for enden af den lille ø. Vejen derud går langs klippesiden, og her har man en fantastisk udsigt over Nordsøen og nabo øen Dúné.

img_5587

 

Et kig ned af en af de mange shoppinggader i Unterwelt.

img_5590

Færgerne ligger for anker mellem Dúné og Helgoland… Her set fra “Wai langs Klef”.

 

“Lange Anna” troner op for enden af Helgoland. Herude er naturen helt enestående…

img_5608

Tæt ved “Lange Anna” ligger fuglefjeldet. Og fugle er der nok af! Her holder blandt anden en kæmpe sule koloni til. Sulen er den største havfugl man ser ved de danske farvande. En stor smuk fugl som er kendetegnet ved et flot okkergult hovede og en snorlige eyeliner. Her kommer man rigtig tæt på, og de mange flotte og snakkende fugle giver bare en ekstra dimension til den flotte natur.

img_5617

 

Luften er næsten helt tyk af suler og de larmer… Men på en hyggelig måde…

img_5619

 

Der går også får og græsser på fuglefjeldet.

img_5637

 

Sulen er en flot og stor havfulg.

img_5646

 

En smuk flyver.

img_5661

 

Fra fuglefjeldet går der en sti langs klippen tilbage til byen.

img_5679

 

En Sule slår landingsstellet ned, og gør klar til at lande…

Efter at have fået stillet min fuglefoto lyst, gik vi tilbage mod byen. Nu skulle der shoppes toldfrit. Desværre er toldfrit også lig med kun 1 liter spiritus, og med risiko for at der stod en tysk tolder i Büsum når vi kom hjem, måtte man jo hellere holde sig i skindet! Der er ellers rigtig mange penge at spare på kvalitetsvarer, og der blev da også købt både sprit, ur og parfume. Dog ikke mere end reglerne tillader 🙂

img_5686

 

Et kig ud over byen.

img_5689

 

Inden vi igen skulle tilbage ombord på Funny Girl, blev der lige tid til at kigge forbi de gamle hummerhuse. Her er der masser af små kunstbutikker og caféer.

Efter små 4 timer var det igen tid til at vende skuden mod fastlandet og Büsum. Helgoland er så meget et besøg værd, og man føler lidt at de små smutture kun er lavet som en form for appetitvækker, og hvis det er tilfældet, så må man sige at det virker. Jeg sidder i hvert fald og skriver med en enorm lyst til at komme tilbage. En forlænget weekend på en af de mange små hoteller er bestemt ikke udelukket, og er man til toldfri shopping og smuk natur uden biler, så er Helgoland et must. Fra Vejle er der ca. 2,5 times kørsel til Büsum, og herfra ca. 3 timer med færgen. Øen kan traves rundt på et par timer, og der er rigeligt at tage sig til. Klimaet er mildt, og priserne helt ok… Så hvad venter du på!? En stor tak til mine forældre for at tage mig med til denne lille perle i Nordsøen.

På gensyn til Helgoland…

Links til diverse:

www.helgoland.de – Den officielle hjemmeside for Helgoland

www.cassen-eils.de – Helgoland færgens hjemmeside (Büsum)

Tak fordi du læste med…

Kim G

 

 

Tags Posted under Guides, Tysk på højniveau, Uncategorized by 404