Når en dum idé… bliver til en god tradition :)

Det er ugen efter Sank Hans, og året er 2006, stedet er Bredballe/Vejle. På det tidspunkt hvor der var villa og bøgehæk i ens liv 🙂 Faktisk det år en ret høj bøgehæk… Så høj at den skulle trimmes både i bredden og højden! Jeg havde allieret mig med min gode ven Kim E. Hæksaksen var smurt og solen skinnede fra en skyfri himmel. Vi var “alene” hjemme, og allerede det kunne indikere at der var optræk til en meget useriøs omgang hæk klipperi… Jeg husker i hvert fald at vi holdte os et par ølpauser… og måske også flere end godt var.  Hækken blev vist aldrig helt klippet færdig den dag. Og vi sluttede på hver vores sofa med en omgang akustisk Johnny Madsen  på CD afspilleren, og klogere end ti tovlige!

I en af de mange ølpauser blev vi enige om at det faktisk kunne være sjovt bare at køre “hjem” til Struer og tage på kro. Men bilen var jo ligesom ikke aktuel, da vi havde fået mere end én Slots øl. “Vi cykler sgu da bare”… “eller”… Lad os bare sige det pænt! Der var ret meget mere af os dengang… og i skuret stod en udpint mountain bike, og en 3 gears Kvickly cykel! Ikke ligefrem de bedste forudsætninger for liiiige at smutte 140 km nord på… men men men… Ideen var nu født, og der blev givet hånd på at den da trods alt skulle prøves ved lejlighed!

DK_kort_rute

Ruten som vi de sidste mange år har brugt!

Senere samme år skulle den første prøv så stå. Igen må jeg sige at vi dengang fyldte mere i landskabet, og matrialet var stadig ikke helt hvad man kunne ønske sig. Men afsted det gik… 142 km, på en rute der måske heller ikke var verdens mest gennemtænkte, og da slet ikke gennemprøvet. Det resulterede i flere kilometer på grusvej gennem diverse plantager, og ikke mindst en nærmest uoverkommelig opgave med at klatre over Trehøje! I dag vel kun at betegne som et vejbump!

I 2006 vandt Sørvad ikke titlen som årets by hos os… Krisen var enorm, og vores mødre blev nævnt flere gange… Dog valgte vi at stramme op, og køre de sidste kilometer. I Holstebro blev vi endda mødt af min far, der ville cykle os i møde. Vi takker stadig, og det er i dag en tradition i traditionen at han kommer os i møde. Det giver et eller andet op i hovedet… WE DID IT…. Vi havde slæbt os gennem Jylland på vores cykler, og nu kunne vi endelig hoppe af, og lade os hylde under byskiltet, trætte og stolte 🙂 En tradition var nu født!

2006 (5)

I 2007 og 2008 havde vi fået følgeskab at et par stykker mere. Blandt andet min kære lillebror (i 2007). Det blev hans første og eneste gang… Stiv kuling fra NV og en til lejligheden ikke særlig velvalgt cykel, gjorde det til noget af en mareridtstur! Ca. 9 timer! Ruten var også lavet om, så vi undgik grusveje, og kæmpe bjerge… Og vi havde vist endda gennemkørt den i bil! Jow jow… Af skade bliver man klog…

2007 (3)

I 2007 var vi 4 der tog turen…

I 2008 faldt brikkerne så ligesom på plads. Nogle driftige menneske fra lokalområdet,  mente at det var blevet tid til at også Struer skulle have sin egen lille 1 dags festival! En idé som man kun kan bakke op om… For hvor ellers har man mulighed for at møde ens fortid i så udstrakt grad? Og for os, en alletiders mulighed for at få en fast “cykeldag” hvert år. For hvad er mere nærliggende end at cykle hjem til Struer for at bakke op om et godt initiativ?! “Kilen Rock” var født, og det samme var en ny traditon. De første par år skulede folk lidt når de hørte at man var ankommet fra Vejle til Struer på cykel… I dag kommer mange og spørger om det “var en god tur?”… Ja, selveste dagbladet har endda været forbi og spørge “Hvorfor” ?? 🙂

Med undtagelse af 2009 har vi været “på vejen” hvert år siden. Et par gange hver for sig, men altid med Struer og Kilen som mål…

IMAG0070

I 2012 – Lidt slankere, og meget mere prof… Nu med sponsor!

For lidt over en uge siden tog vi turen igen. Volume 2014! Traditionen tro endte ruten hejmme ved mor og far 🙂 Her er der altid disket op med boller, guldbajer og Vodka… Lige hvad man har lyst til efter sådan en tur! Både os, og udstyret har ændret sig, og tiden er nu under 5 timer… Vi glæder os til 2015 udgaven! Og takker samtidig folkene bag Kilen Rock for at arrangerer en fantastisk havefest! Den er bestemt værd at cykle “hjem” efter!

Det der startede som en tosset idé tilbage i 2006, er i dag en fast tradition, som vi hvert år glæder os til, og ser frem til!

2014

Rekordholdet fra 2014 udgaven!

Skulle du have lyst til at cykle med, så meld bare ind 🙂

Læs mere om Kilen Rock her

 

Tags Posted under Lidt af hvert..., Uncategorized by 404