Volkswagen, Autostadt og julemarked crawl…

Har man sagt Wolfsburg, så må man også sige Volkswagen! Vi havde tidligere i år slået et smut forbi Wolfsburg i forbindelse med et andet Tysklands eventyr i nærheden, og den gang aftalte vi at denne relative “nye” by med den gigantiske Folkevogns fabrik skulle være vore mål for årets julemarkeds udflugt – og nu var tiden så kommet!

Vi havde booket en ret stor lejlighed på Hotel Zum Börse 5 km udenfor selve Wolfsburg, i den flotte forstad Fallersleben. Herfra er der dog gode togforbindelser, hvis man er til offentlig transport. Lejligheden var fuldt møbleret, og med rigtig godt udstyret køkken, så vi kunne nyde vores morgenkaffe uden at skulle have lange bukser på 🙂

Zun Börse

Lejligheden var med 3 soveværelser, stort badeværelse, eget køkken og stor stue. Masser af plads til 4 personer!

IMG_6417

På Altes Brauhaus i Fallersleben serverer de en fremragende meter fadøl til kun 23,- Euro…!!

Afstanden til Wolfsburg fra Vejle er små 450 km, så det er jo relativt hurtigt overstået. Vi havde sat os 3 små mål: Outlet (selvfølgelig), VW fabriksrundtur/Autostadt og selvfølgelig julemarkedet… Vi kørte direkte i Wolfsburg designer outlet, for så kunne vi bedre disponerer vores økonomi resten af weekenden 🙂 Det blev dog ikke til de helt vilde indkøb. Herefter tog vi ud på hotellet og fik nøglen til vores lejlighed. En super fin lejlighed oppe under loftet, og med masse af plads, ca. 120 kvm.

Torsdag aften havde vi bestilt bord på det lokale bryghus i Fallersleben. Et utroligt hyggeligt sted, med et fint udvalg i tysk mad og drikke… og billigt!!! Efter en ordentlig omgang fadøl, var vi ikke helt klar til at gå til køjs, så vi listede ud og fandt os en lokal lille Kneipe – Das Büro, hvor vi lige fik slukket den sidste tørst, inde vi traskede de 5 min hjem til hotellet.

Outlet

Wolfsburg designer outlet er ganske stort, og der er mange penge at spare! Her et kik mod Adidas butikken!

Autostadt og folkets vogn! 

Wrooom wrooom… Fredag stod i “Folkevognens” tegn. Der var bestilt billetter til det imponerende Autostadt, og en 50 min rundtur på den gigantiske fabrik! Autostadt er VW´s egen oplevelsespark, og her præsenterer de så de forskellige mærker der er under deres paraply. Hvert mærke har sin egen pavilion, hvor de udstiller lidt biler, og fortæller lidt historie. Og WAUW for en oplevelse det var… Jeg er normalt ikke den store bil fanatiker, men hold nu fast hvor var det spændende og flot. Den ene bygning var flottere end den anden, og måden de blev fremstillet på var det hele værd! Har man bare en lille smule benzin i blodet, så må man ikke snyde sig selv for et besøg her! Det er ganske enkelt imponerende… og sæt gerne det meste af en dag af til det!

Kl 12:20 skulle vi stå klar til fabriksrundvisning. Her bliver man så sejlet lidt hen af floden, hvor man går i land på VW fabrikkens område! Der holder nogle smarte små togbusser klar til at føre en rundt på det koloenorme område. Her sidder der så en guide og fortæller en hel masse om virksomheden, og fabriksanlægget. Vi havde valgt en engelsksproget tur (desværre måtte der ikke tages billeder inde på fabriksområdet).

Autostadt

Autostadt ligger lige overfor outletten, og man kan næste ikke tage fejl af trappen… 🙂

VW werk

Den store VW fabrik ligger lige ved siden af Autostadt! Du kan læse længere nede HVOR STORT det egentlig er!

Porsche

Den fantastiske Porsche bygning inde i Autostadt – Her var udstillingen under jorden og den var meget elegant!

For at man kan forstå hvor stor VW fabrikken i Wolfsburg er, kommer her lidt facts:

Der arbejder 70.000 personer på fabrikken i Wolfsburg! De 10.000 alene i udviklingsafdelingen! Der er 25 km rundt om fabrikken, 7 km vejnet indenfor portene, og 7 km togbane! De producerer 3800 biler om dagen, og det er kun på 4 forskellige modeller (Golf x 2, Tiguan og Touran).  De har egen brandstation med 70 brandmænd, og eget slagteri til kantinen! 🙂 Der køre 4 buslinjer, og den største produktions hal er 2,2 km lang, og 300 meter bred. Der er registreret godt 7000 firmacykler… VW gruppen ejer i dag VW, Audi, Porsche, Bugatti, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, MAN og Scania – og man solgte sidst år hele 9,7 millioner enheder!!

foto 1

Hvert tårn indeholder 400 biler – Man kan bestille afhentning af sin nye VW i Autostadt. Her udleverer de godt 600 nye biler om dagen!

Selve turen var virkelig spændende, og vi kom helt ind på “båndet”… En KÆMPE oplevelse, og et virkelig godt indblik ind i verdens største bilproducent! Hvis man sad med en fornemmelse af en stor fabrik, så blev den da lige overgået 🙂 Men igen et absolut Must See hvis man går op i sådan noget!! Efter turen, bliver man fragtet tilbage til Autostadt med bus, og her kunne vi så nyde de sidste udstillinger, samt det imponerende “Museum” hvor du finder den ene klassiker efter den anden, og det er ikke kun fabrikken egne mærker… 5 etager pakket med nostalgi!

Inden vi tog retur til hotellet, blev det lige til endnu et kig i outletten, som ligger lige overfor 🙂 Aftenen var sat af til julemarked inde i byen. Selve markedet er ret beskedent, men det blev da lige til et par Glühwein og et par pølser. Sidste aften på bryghuset og Das Büro havde sat sine spor, så vi var tidligt hjemme, og én efter én faldt vi for trætheden, og der blev ro ret tidligt. Men sikke en dag, sikke nogle indtryk og oplevelser…

foto

Bugatti Veyron kan få smilet frem på en hver ung mand…

foto 2

5 etager med ren nostalgi! Autostadts “Tidshus”

foto

På Wolfsburgs julemarked kan man smage den berømte VW karrypølse! Sidste år serverede man 6,5 millioner af denne i fabrikkens kantiner… Den var SÅ lækker!

Braunschweig

Lørdag var “åben”. Her var der plads til at gøre lidt hvad vi følte for. Vi havde fået et hint om julemarkedet i Braunschweig der ligger godt 35-40 km væk, og da der samtidig var loppemarked i byen, så var det første stop.Der blev loppet lidt gammelt træ julepynt, og så gik det ellers mod centrum og et rigtigt julemarked! Byen er utrolig hyggelig, og selve julemarkedet omkring den gamle domkirke er rigtig godt! Masser af stemning, og masser af klassisk tysk jul… lige som vi havde ønsket 🙂 Vi brugte et par timer med at trisse rundt og spise.

Braunschweig

Julemarkedet i Braunschweig er stort, og placeret i hyggelige rammer omkring den gamle domkirke.

foto

Selv i dagstimerne var der masser af mennesker på markedet i Braunschweig.

Magdeburg

Der havde været ønske om at komme lidt “øst” på… og efter et kort møde, blev kursen sat mod Magdeburg! En gammel industri by i det gamle DDR. Der er ca. 85 km på autobahn fra Braunsweig til Magdeburg, så det er jo lige til at overkomme. Ingen af os havde været der før, så vi satte kursen mod Altstadt. Det er som regel her det sker i alle tyske byer 🙂

På lang afstand kunne vi se skyggen af den enorme domkirke midt i Magdeburg! og vi kørte da også lige ind til den, og fandt en parkeringsplads lige midt i det hele. Efter et besøg i kirken, og det tilhørende gamle kloster gik vi i retning af dagens andet julemarked! Lad mig bare sige med det samme… Julemarkedet i Magdeburg er helt forrygende! Stort, summende og med masser at kigge på! Det er helt sikkert et besøg værd når du sidder og kigger på hvor årets juletur skal gå hen! Vi brugte et par timer, og det blev da også til lidt lækkert at spise i form af pølser og indbagte champignons.

Ved 18 tiden gik turen retur mod Wolfsburg. Og en time senere sad vi igen i lejligheden med en kold øl 🙂 Da vi ikke ville ende foran fjernsynet, gik vi en tur ned på den lokale… Her var der lidt fodbold på storskærm, og øllene smagte fremragende. Dog skulle vi jo op og køre hjem søndag, så det blev ikke så sent!

Domkirke Magdeburg

Domkirken i Magdeburg med sine 104 meter høje tårne! Det tog ca. 300 år at bygge den imponerende kirke!

Magdeburg

Julemarkedet i Magdeburg er temmelig stort, og her er nok at tage sig til, og nok at spise.

Søndag var det tid til at vende snuden mod Vejle igen. Efter endnu en fantastisk tur i det tyske… Vores store nabo mod syd havde igen lagt jord til en masse gode oplevelser og specielt dagen i Autostadt og på VW fabrikken står tilbage som en kæmpe kæmpe oplevelse… Wolfsburg er lig med folkevogn og Tyskland er lig med oplevelser…

Nyttige links:

www.hotelzurboerse.blogspot.de – Hotellet

www.autostadt.de – Folkevogns oplevelses park i Wolfsburg

www.designeroutlets-wolfsburg.de – Outlet i Wolfsburg

www.braunschweig.de/weihnachtsmarkt – Julemarkedet i Braunschweig

www.weihnachtsmarkt-magdeburg.de – Julemarkedet i Magdeburg

 

 

Tags Posted under Guides, Tysk på højniveau, Uncategorized by 404